неделя, май 26, 2024

Всеки ден в медиите излизат любопитни подробности около преговорите за мача между Кубрат Пулев и Владимир Кличко. Според последните информации мениджърът на украинеца Бернд Бенте бил убедил Международната федерация Кобрата да вземе само 20% от приходите. По традиция на претендент се полагат 25. За българина обаче процентите нямат значение.

– Г-н Пулев, в течение ли сте на преговорите между двата щаба?kobra

– Не особено. А и да ви кажа честно, не ме интересуват толкова. Моята работа е да се готвя и когато му дойде времето, да покажа на какво съм способен.

– В медиите се коментира, че е намален делът, който ще получите. Това притеснява ли ви?

– Не, от вас го научавам това нещо. Вижте, за мен парите не са важни в случая. Дори съм готов да изляза и без хонорар срещу Кличко. Не искам да звуча като някакъв идеалист, но това е самата истина. Парите никога не са ми били самоцел, а това да покажа способностите си. Животът ме е научил да ценя това, което имам, и да не ламтя за много.

– Наскоро мениджърът на Кличко определи твърденията, че клиентът му се страхува от вас, като смехотворен пиар. Това обижда ли ви?

– (Разсмива се.). Няма за какво да се обиждам, всеки си има право на мнение. Владимир е на върха толкова години, защото той и щабът му успяват да лавират при избора на съперници. Колкото до моите възможности, нещата ще си проличат най-ясно, като се срещнем на ринга. Там няма как да се лавира.

– Започнахте ли вече подготовка?

– Разбира се. Моля се на Господ да съм здрав по време на подготовката и за мача. Пък с негова помощ дано да спечеля на 6 септември в Германия.

– Минава ли ви през ума какво би станало при евентуална загуба?

– Не, мислите ми са насочени единствено към победата. Ако загубя, животът продължава. По-важното е, че ще остана същият човек, независимо дали спечеля, или загубя. Винаги съм здраво стъпил на земята.

Tags:

0 Comments

Leave a Comment