Адвокат Хаджигенов се опитва да провали кариерата на бъдеща европейска шампионка

Не присъствах на самия разговор, но помня, че тогава детето дойде разплакано при нас и сподели.“

След този случай Валери Чакъров търси съдействие от други хора във федерацията:

„За да не възникват скандали, потърсих съпрезидентта на федерацияга г-н Димитър Ангелов и го уведомих. Той потърси отговорност от Хаджигенов, при което той си е хвърлил картата, казал, че няма повече да се занимава с със съдийство. Оттогава избягвам да комуникирам с него, възпитанието не ми го позволява, а при всички бойни спортове честта е доста силно заложена“, разказва Чакъров и признава: „Когото и да питате от българската федерация по кикбокс за Хаджигенов, ще ви каже мнение, подобно на моето.“

Валери Чакъров повдига завесата и около друга спорна тема – дали Хаджигенов е бил съдия в България:

„Аз го познавам от съдийството, последните години изгря на хоризонта, никога не е бил състезател по кикбокс. Принципно ръководството на федерацията с право му отнема съдийските права, а как е държал изпит и къде, не е ясно, той сподели, че е държал изпити в чужбина и не е съдийствал в България, което не отговаря на истината. Това е лъжа.“

Интересна подробност в целия скандал е, че 14-годишната тогава Горяна Стоева все пак намира сили да продължи със спорта. И така доказва, че мнението на Хаджигенов относно нейните качества, не е било вярно:

„Така нар. „дърво“ от Хаджигенов стана европейска шампионка по бокс и е носител на световната купа, това показва неговата некомпетентност и че не разбира от този спорт“, твърди Чакъров и разкрива, че след скандала с Горяна избягва контактите си с адвокат Хаджигенов.

Заради скандала с младата състезателка след този случай е забранено външни лица да пътуват с националния отбор, дори и личните треньори.
МИРА НАЙДЕНОВА/БЛИЦ