петък, април 19, 2024

Европейският шампион от София 2012 Благой Найденов постигне невероятна победа по точки над руснака Ислам Текеев в първия кръг на кат. до 81 кг в 6-ия ден от световното първенство по бокс за младежи в зала „Арена Армеец”.

Очакванията на специалистите, че това ще бъде ранен финал в категорията, напълно се оправдаха и двамата боксьори изнесоха наистина здрав мач, в който имаше всичко – и мощни удари, и добра техника и физическа издръжливост. За радост на голямата българска агитка след зрелището на ринга реферът вдигна ръката на нашия, но пък и никой в залата не очакваше нещо различно.

Само в първия рунд съдиите не бяха единодушни в решението си и дадоха 2:1 гласа в полза на Найденов. После обаче превъзходството на младия софиянец нямаше как да не бъде отбелязано и той спечели с 3:0 съдийски гласа (30:27, 30:27, 29:28). 20140419.ntzcxojqrc

След края на двубоя Благой бе щастлив от победата, но и много изморен и помоли да даде седнал първото си телевизионно интервю на това първенство.

„Много тежък мач, страшно се изморих, но съм щастлив, че победих, заяви той. – Цяла седмица го чакам този двубой. Нямах предварително набелязани оръжия срещу руснака. Решавам на момента какво да правя”. 

Найденов обяви, че е дошъл за световната титла и днес е направил само първата крачка към нея. „Оттук насетне трябва да побеждавам във всеки мач. Ще дам всичко от себе си, за да спечеля златото”, заяви младият ни боксьор, когото мнозина определят и за сексимвола на българския бокс.

Следващият съперник на българина ще е Ардит Делиай от Косово, а мачът им е насрочен за утрешния ден – Великден, за вечерната сесия.

Tags:

0 Comments

Leave a Comment