петък, април 19, 2024

Ако си затруднен в избора на подходящо физическо натоварване, опитай да намериш решение на проблема по нестандартен начин като се обърнеш към звездите.

Привържениците на астрологията смятат, че тя оказва голямо влияние на живота ни, характера и навиците, както и върху избора ни тренировка. Именно с това те обясняват факта, че някои обичат карате, а други са луди по салса. Нали, за да постигнеш добър резултат е нужно заниманието със спорт да не е някакво бреме за теб.

Ориентирайки се по препоръките отговарящи на зодията, можеш да съставиш свой план за физическо натоварване и да избереш този вид дейност, която е най-подходяща за теб. Обаче, трябва да отбележим, че не винаги астролозите уцелват със съветите си. Ако не си могъл да намериш нищо подходящо в описанията на твоя знак, погледни и другите, възможно е там да има нещо за теб.320

Овен (21 март – 19 април)

Стихия – огън
Качества – обича да спори и да се състезава
Какво му подхожда – всеки вид спорт, където може да се състезава, например тенис или спининг. Занятия, където може хубаво да се изпоти и да изпусне парата. С помощта на такива занимания ще се отърве от стреса и ще стане много по-спокоен.

Телец ( 20 април – 20 май)

Стихия – земя
Качества – не обича прекалената активност
Какво му подхожда – човек на комфорта, който оценява всеки вид занимание според това, доколко го нарушава. Харесва му да прекарва по-голямата част от деня седейки, но понякога все пак се налага да стане дори просто, за да се протегне. Определено не му подхождат тренировки, където е нужно много да се движи и поти. Може да опита упражнения за разтягане, силови упражнения или йога. По време на упражненията е важно да се настани, така че да се чувства достатъчно удобно.

Близнаци ( 21 май – 20 юни)

Стихия – въздух
Качества – харесва разнообразието и общуването
Какво му подхожда – понеже обича да общува, затова неговите тренировки трябва да стимулират мозъка. Освен това не обича, когато го учат какво да прави. Скуката и рутината са му врагове. Затова спортните занимания трябва да се провеждат с музика и непременно в компания – всякакви групови тренировки като танци, аеробика, йога.

Рак ( 21 юни – 22 юли)

Стихия – вода
Качества – нежен вътрешно, язвителен външно
Какво му подхожда – тъй като се нуждае от строго мъмрене, подходящи за него са занимания с треньор, за да може постоянно да го мотивира. Да натоварва долната част от тялото – подходящи са различни махове, напади и т.н.

Лъв ( 23 юли – 22 август)

Стихия – огън
Качества – обича да е център на вниманието
Какво му подхожда – обича своето тяло, поради това при него не стои въпроса с какво да се занимава. Няма нужда някой да го мотивира. Ако нещо не му харесва – отива и го коригира. Той сам си е треньор. Подходящи са занимания, където може да се показва. Например салса, пилатес или йога.

Дева (23 август – 22 септември)

Стихия – земя
Качества – умна, ориентирана към здравословния начин на живот, избирателна
Какво и` подхожда – има добре развита интуиция, включително и по отношение на здравето. Много повече я интересува извеждането на токсините от организма и неговото здравословно състояние, отколкото изгарянето на калориите. Затова е добре да опита занимания с йога или пилатес.

Везни ( 23 септември – 22 октомври)

Стихия – въздух
Качества – изглеждат прекрасно и са наясно с това. Имат способността остро да чувстват хармонията, привлича ги красотата и изкуството. Балансът е нещо много ценно за тях.
Какво им подхожда – привлича ги красотата на физическото тяло, искат да изглеждат идеално и заради това са готови да прекарат часове във фитнес клуб и гимнастическа зала. Доставя им удоволствие не толкова процеса на заниманията, колкото общуването и взаимодействието с хората и разбира се резултата. Имат нужда от колектив или партньор, които да ги стимулират, когато ги обхване мързел или неувереност. В спорта ги интересува на първо място грацията , елегантността, пластичността. Затова занимания с футбол или танци е отличен вариант.

Скорпион ( 23 октомври – 21 ноември)

Стихия – вода
Качества – напориста, творческа и много надарена личност със страстното желание да постигне поставената цел, пренебрегвайки опасностите. Нуждае се от вътрешна мотивация.
Какво му подхожда – обича да рискува, оттук идва страстта му към екстремните видове спорт. Притежава удивителна способност за бързо възстановяване, голяма издръжливост и силна воля. Така че йога и балет не е за него.

Стрелец ( 22 ноември – 21 декември)

Стихия – огън
Качества – подвижен, любознателен, иска да обхване необятното.
Какво му подхожда – повечето представители на този знак имат силни крака и бедра. Тренировките трябва да са насочени към създаване на баланс между горната и долната част на тялото, да способстват за развитие на грация. За него е хубаво те да се провеждат на свеж въздух. Обича да рискува, подвластен е на емоции и често постъпва неразумно и си причинява сериозни травми.

Козирог (22 декември – 19 януари)

Стихия – земя
Качества – консервативен е и обича да следва точни инструкции.
Какво му подхожда – харесва му да се изправя пред предизвикателства. Вътрешната дисциплина и трудолюбие му позволяват да усъвършенства техниката до виртуозност. Страст са му екстремните спортове. Той вкарва в тях цялата си сериозност и скритата от околните жажда към живота и хазарта. Възможно е да му харесат и тренировките в група. За него е важна продължителната интензивност. Характерът му позволява да се съсредоточи върху двучасови тренировки с тренажор.

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Стихия – въздух
Качества – бунтар, новатор, авантюрист. Винаги на гребена на вълната, първи започва да се занимава с това, което още не е открито или просто не е прието.
Какво му подхожда – не му харесва, когато го поучават и затова е неограничен в избора. За него ще е сложно да следва определена последователност и за предпочитане са занятията с малко правила и много варианти за изпълнение. Например тренажори и плуване. Рутината, дисциплината и подчинението – това е нещо, от което бяга. В спорта внася нови трикове, нов маниер на изпълнение. Вродената му изобретателност му помага да подобри спортния инвентар.

Риби ( 19 февруари – 20 март)

Стихия – вода
Качества – чувствителни, стремят се към хармония, не им достига увереност и дисциплина.
Какво им подхожда – по характер не са бойци, избягват рискованите ситуации и още повече открития сблъсък. Спортът им помага да се справят със слабостите си, учи ги на открит бой, да отстояват правата си. Добре се познават и знаят какво им харесва, затова едва ли ще вземат раницата и ще тръгнат на едномесечен поход. Може да опитат занимания с йога. Плавните движения свалят стреса и повдигат настроението, създават вътрешна хармония.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment