петък, март 29, 2024

bagata1Един от най-успешните ни бойци Благой Иванов-Багата ще направи трета среща след завръщането си в октагона през есента на миналата година. Световният нишампион по бойно самбо ще се изправи срещу Ричард Хейл в елиминационен турнир в тежката категория на Белатор на 7 март. Надпреварата в дивизията на най-тежките е потенциална възможност за нашето момче да стигне да мач за титлата във втората по сила организация в света на ММА след UFC, информира bgsport.bg. Преди това обаче, Благой ще трябва да преодолее няколко доста сериозни съперници, а очакванията към българина са високи и надежди за неговия успех долитат не само от родната му страна.

Необяснимо обаче остана решението на организаторите от Белатор да оставят мача на Багата във втората (неглавна) част от надпреварата. Така сблъсъкът на Хейл и Иванов ще бъде част от турнира, но в раздела на подглавни събития, които предшестват основните мачове. В интернет някои от феновете изразиха недоумение защо двубоят на Багата е пренебрегнат за сметка на други срещи поместени в основната файткарта.

Според информацията началото на подглавните двубои ще започне около 19 привечер на 7 март в Оклахома, което е около 3 часа българско време рано сутринта на 8 март. Багата е последен от двубоите преди главните срещи, като преди него има цели шест битки. В този смисъл трудно може да се направи прогноза, кога нашето момче ще излезе за битката си с Хейл, но това ще стане веднага след тази между Кортес Колман и Даниел Милър.

След срещата на Благой започва и мачът между Марк Холата и Александър Волков. Волков и Багата са считани за фаворити и е твърде вероятно двамата да излязат един срещу друг в следващото издание на елиминационния турнир.

На този етап Иванов няма загуба по правилата на смесените бойни изкуства. Хейл от своя страна е ветеран в тежката категория на Белатор и се ползва с името на един от най-опитните бойци в дивизията. Независимо от факта, че Багата няма да бъде част от главните срещи на Белатор 111, очакванията към него са за една качествена продукция в петък, която да съкрати дистанцията към българина и титлата.

 

За повече информация виж тук.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment