събота, април 20, 2024

muay-thai-wallpaper-3

В столицата на древната държава на Аютая ще се проведе международната церемония Wai Kru Muay Thai , която е най-важният ритуал за всеки боец в Muay Thai ( тайландски бокс ) . Събитието с участието на 800 бойци от 60 страни ще бъде насочено към подпомагане и насърчаване на това древно бойно изкуство на Тайланд , което и до днес остава жизненоважна част от живота.

Церемонията ще се проведе на 17 март в централния храм в Аютая ,историческия парк Wat Mahathat . Муай Тай бойци от Тайланд и други страни по света, ще плащат данък статуя Nai Khanomtom , най-известният и почитан Muay Thai боец . Във втората част на деня ще се проведе международен Muay Thai турнир, който ще се проведе в храма на Langkhakhao ( Wat Langkhakhao ) .

Общо празник ще се проведе от 13 до 17 март. По това време , спортният стадион Ayutthaya ще бъде домакин на разнообразие от дейности, които ще позволят на посетителите да се запознаят с традициите на това уникално бойно изкуство. Като част от фестивала ще бъде изложба на военни оръжия , фестивалът на свещената татуировки Sak Yant , представяне на училищата за Muay Thai , храната и много повече.

Movies-Fighter-Thailand-Actors-Tony-Jaa-Thai-Muay-Thai-Ong-Bak
Muay Thai е различен от класическия европейския бокс,по разнообразие от отбранителни и нападателни атаки , както и използването на всички четири крайници в битка , а не само на ръцете . Muay Thai не е просто спорт , това е един вид философия и религия, свързана с тях традиции и поверия .

Tags: , , , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment