неделя, юни 23, 2024

Когато сблъсъкът между Gennady Golovkin, световен шампион в средна категория, и мексиканската суперзвезда Canelo Alvarez беше обявен през месец май,  за около месец срещата беше обявена за „Битката на година“.

Но през юни бе обявена битката между Floyd Maywaether и Conor McGregor и тези двама бойци командваха медийните прожектори, подпомогнати от медийно турне в четири града, което се простираше в три страни.
Срещата, която Maywaether спечели след технически нокаут в 10-ия рунд, беше определена като шега от мнозина, тъй като шампионът в смесените бойни изкуства McGregor правеше своя професионален боксов дебют срещу един от най-добрите боксьори за всички времена.
Но срещата в събота между Glovkin и Alvarez за определяне на абсолютния шампион в средна категория, среща опоненти, който лесно могат да се определят като двамата най-добри боксьори в средна категория и двама от топ бойците в паунд фор паунд класацията.
За разлика от тоновете излишни приказки и обиди по време на множеството пресконференции, проведени от Maywaether и McGregor преди битката им, Glovkin и Alvarez разговаряха в съвсем различен тон.
„Не искам да говоря прекалено много. Вие ме познавате, не обичам да говоря много.“, заяви Golovkin по време на последната пресконференция преди дългоочакваната битка.
„Докарах коланите си, всички колани, чувствам се като шампион, това е моята игра, това е моята борба, аз съм босът.“
„Canelo срещу Golovkin ще влезе в историята“, заяви кратко и ясно Oscar De La Hoya, чиято промоционална компания „Golden Boy“ организира битката в събота.
И двамата бойци имат такава страховита пробивна сила, че много експерти са затруднени в предвиждането на резултата, в тази битка, която от мнозинството се смята за равностойна.
35-годишният (37-0, 33 KOs) направи 18 поредни защити на титлата в средна категория, докато 27-годишният му противник (49-1-1, 34 KOs) има спечелени титли в две дивизии. Единственото поражение на Alvarez в професионалната му боксова кариера е от магьосника на защитния бокс Floyd Maywaether през 2013-та година.
 Инфо „ММА.BG“
Tags: , ,

0 Comments

Leave a Comment