четвъртък, март 28, 2024

Смесени бойни изкуства (на английски: Mixed Martial Arts, MMA) представляват боен спорт, в който 2 съперници се опитват да постигнат надмощие един над друг, като използват широко разнообразие от позволени техники от бойни изкуства, включващи удари (страйкинг) и борба (граплинг). Добре известни по света ММА организации са UFC и Прайд.

В България най-големият промоутър е MAXFIGHT – продуцентска, промоутърска и мениджърска компания, занимаваща се с организиране на професионални ММА състезания в България и чужбина, менажиране на ММА бойци, както и с изработването на ТВ продукт (за бойни състезания). Собственик на компанията е президентът на Българската Федерация по ММА Любен Джубрилов. Идеите му са, освен популяризирането на българските атлети, мениджърската компания да организира и интересни срещи с чуждестранни бойци у нас.

MMA-1До момента на територията на България, както и в чужбина, екипът на MAXFIGHT е реализирал 29 професионални ММА гала вечери, множество аматьорски състезания, както и няколко други шампионата в бойните спортове.

Турнирите, организирани от MAXFIGHT се отличават с перфектна организация, невероятни звукови и светлинни ефекти, запомнящи се и интригуващи срещи и препълнени зали. Зрителите вече правят разлика между мма турнирите и марката MAXFIGHT се наложи като гаранция за успех и интерес.

Днес, благодарение на усилената работа на екипа на MAXFIGHT, вече е факт успешната изява на български състезатели в престижни турнири като UFC и Bellator, както и забележителното гостуване на чуждестранни бойци. Компанията допринесе за визитата на редица колоритни гости, знаменитости и класни бойци в страната. MAXFIGHT работи с всички федерации, конфедерации и спортни организации, които желаят да популяризират и развиват спорт. MAXFIGHT си партнира успешно и със силната бойна верига М1 Глобъл, с президент руският милиардер Вадим Финкелщайн, личен мениджър на топ боеца в световен мащаб Фьодор Емилианенко. От доста време насам „MAXFIGHT“ работи успешно и със световната верига WKN, която развива стиловете – кик бокс, муай тай, ММА, граплинг, както и бокс.

От 2012 година MAXFIGHT стана и официален партньор на световната телевизия Eurosport. MAXFIGHT има изключителните права за партньорство при организирането на турнирите Bigger’s Better, продукция на Eurosport.

MAXFIGHT има сключен договор с най-голямата телевизионна група в България – БТВ Медия Груп. Всички турнири от веригата се излъчват в два епизода по 90 минути по „BTV Action“ и след това се излъчват няколко повторения по „Ring Bg“.

Tags: , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment