петък, април 19, 2024

На английски Mixed Martial Arts в който двама съперници се опитват да постигнат надмощие един над друг, като използват широко разнообразие от позволени техники от бойни изкуства, включващи удари (страйкинг) и борба (граплинг).
ММА бойците са хора, за които с години наред живота им протича в тренировки, лишения, състезания, болка, травми, тежки контузии, загуби, труд и силна дисциплина. Те продължават да тренират и да се състезават, защото вече не си представят ежедневието без тренировки, болка и свободно време. Няма точен отговор „защо го правят“, този спорт ги завладява напълно. Те не съжаляват за пропуснати моменти, в които повечето хора се забавляват излизайки на дискотека или на други места. За тях тръпката от това да бъдеш победител е несравнима и ги държи с години. Всеки от тях прави този ибор с ясно съзнание, че е роден да бъде състезател и победител.

olympic3Много от ММА бойците притежават освен внушителна издържливост и сила, харизма и външен вид, които им помагат на повече от 50% на ринга или клетката. Външния вид респектира до много висока степен противника и победителите почти винаги използват визуализация. Няма как един мач да бъде спечелен единствено с външен вид и визуализация, но това са неща, които трансформират енергията им в по-огромни мащаби. А адреналина, който се произвежда по време и преди мача е хормон, който подтиска тяхната болка и понякога тези бойци се бият до смърт.
Друго, заради което тези хора излизат да се бият е риска – чувство, което действа като наркотик, не само за самите тях, но и хората, които наблюдават срещите им. Все повече жени харесват брадясали татуирани мъже със силни тела, които излъчват стабилност и господство. Модела за предпочитани мъже сред женската аудитория рязко се променя, след популяризирането на ММА в България.
ММА боеца не може да се научи на това – той се ражда. Останалото е просто осъвършенстване и много работа. С психика и физика – 60%/40%.
Стероидите не помагат на силата. Дори ги правят по-бавни и глупави до значителна степен. В редки случай мислите и действията на тези бойци се изменят от употреба на LSD – солидна и внушителна, но и много опасна психоактивна материя. Както и кокаин или амфетамини.
Агресивността и мъжеството им карат все повече млади мъже да се опитат да се състезават. Някой от които се подготвят дълго време, а други излизат на ринга убедени в успеха и победата си. Но истината е, че ММА боеца се ражда с това чувство и го носи вътре в себе си. Малцина са истински със сърце на бойци.

Tags: , , , ,

0 Comments

Leave a Comment