четвъртък, април 25, 2024

170_boian_kolev
Крупни измами със самолетни билети и далавери със суми,източени по схемата “Куче влачи рейс“ ,са напът да взривят спортната ни общественост.Това,че могат да се печелят от измислени и несъстояли се никога състезания 40 296 лева,е стар номер,който е проработил и в случая с Боян Колев,дългогодишен председател на Федерацията по кикбокс.Икономическата проверка,която приключила наскоро,стигнала до цял списък със злоупотреби,извършени в рамките на 2011-2013 година.

Хит сред тях били фалшивите заеми на стойност 144 911 лева,менте ведомости на стойност 149 009 лева,“съчинени фактури“ за 14 700 лева,платени от клубовете пари,но отчетени като разход на федерацията – 39 967 лева.Заключението на експертите било,че почти 400 000 лева са се изпарили като дим,без да оставят следа по счетоводните бумаги на федерацията.

В жалба до прокуратурата колегите на Колев Деница Миленкова и Ангел Иванов пишат,че е извършено заплащане на задължение по фактури за самолетни билети – 15 000 лева,което протоворечало на устава на сдружението.

Съдиите Красимир Коруков и Димитър Ташев с изненада установили,че са ходили в Скопие,където са участвали в другарски мач с македонски отбор по кикбокс.Под командировачните се мъдрели “техни“ подписи и съответно изплатени суми – над 900 евро.По това време те били в София и въобще не подозирали,че са служебно ангажирани.

Оказало се,че редовно хора от федерацията пътват и до Берлин – столицата на Германия,където участват в различни състезания.Срещ лицата им се мъдрели суми от по 1128 евро,изплатени наужким.Никой обаче не е полагал подпис да ги получи.Състезателят Том Узунов дори разписал декларация,че никога не е пътувал до Германия,нито пък е получавал парично възнаграждение за това си действие.

Друга дестинация,служеща за източване на пари била столицата на северната ни съседка Румъния – Букукрещ.За там имало реализирано пътуване и парични преводи от 180 евро за участие,които състезателите до последно не получили.За целия си престой в румънската столица момчетата получили по 50 евро на калпак.

Списъкът с пострадалите е цал поменик – Димитър Виденов,Емануил Димитров,Димитър Василев,Даниел Георгиев,Борислав Хаджигенов,
Йордан Димитров,Деян Диков,Теодор Теодоров,Бетина Бначева,
Антонина Банчева и още много други.

За същия период на пребиваване в Румъния е осчетоводена фактура за 15 840 евро,издадена от румънския хотел “Прогрес промоушън“ за настаняването на 48 души.Отразените в нея данни не отговарят на действителното положение,нито на реално присъстващите там25 души от спортистите наистина са прекарали добре в Букурещ,но в друг хотел и с разходи,покрити от спортен клуб “Иккен“ – София.

От подадената жалба до прокуратурата става ясно,че Боян Колев е зареждал дори личния си автомобил “Пежо 206“ със служебни пари,плюс прибрани суми от застраховки за сметка на фирмата.

Колегите му негодуват от факта,че редовно пътувал до София по работа,без да дава отчет какво точно е свършил.Едно било сигурно – воаяжите му били за сметка на сдружението.Командировачните,
официалните обеди и вечери – също.

ЗАБЕЛЕЖКА;МАТЕРИАЛЪТ Е ПРЕПЕЧЕТАН ЕДНО КЪМ ЕДНО ОТ ВЕСТНИК “УИКЕНД“, БРОЙ 15 (544) ОТ 12-18.04.2014 Г. ,СТРАНИЦИ 42-43

Tags:

0 Comments

Leave a Comment