неделя, май 26, 2024

1. Maywaether преподаде урок на света на смесените бойни изкуства как се популяризира битка

Непобеденият вече е 50 срещи Floyd Maywaether беше звездата, която засенчи всички останали фигури в бойни спортове в това поколение и през последните няколко месеца получихме майсторски клас как се прави това. Mayweather, като промоутър, имаше интерес да пробута идеята, че McGregor ще бъде конкурентен противник. Той успя да убеди Атлетическата комисия на Невада да позволи използването на осем унции ръкавици вместо първоначално уговорените десет унции, което накара хората да заложат пари на McGregor. Mayweather също залъга аудиторията, че прекарва повече време в своя стриптийз клуб, отколкото в тренировъчната зала. В следствие на това всички хора се зачудиха дали Floyd приема тази битка на сериозно (о, да не забравяме, че по този начин направи реклама и на своя стриптийз клуб). Всичко това комбинирано с всички пресконференции, открити тренировки и т.н. издигна битката до нови висини от към маркетингова гледна точка и по този начин със сигурност продажбите бяха увеличени многократно. Надяваме се, че UFC и Bellator са си взели необходимите бележки.

2. Това може би бе нощта, в която света на смесените бойни изкуства излезе от сянката на по-големия си брат

McGregor направи нещо наистина необичайно миналата нощ, като излезе на ринга и издържа 10 рунда срещу един от най-добрите боксьори за всички времена. Някои от най-добрите спортисти в света като LeBron James, Bryce Harper, Michael Phelps, George Foreman, Lennox Lewis и други останаха впечатлени от битката, а това е по-голям плюс за ММА, отколкото за бокса. С представянето си на голямата сцена, McGregor издигна света на смесените бойни изкуства на ново ниво, а оттук нататък вече зависи само от ММА организациите как ще се възползват от това.

3. … въпреки, че света на бокса не е загубил сянката си на по-голям брат

Като започнем от снизходителното отношение към McGregor от страна на Showtime (с изключение на Mauro Ranallo, който за пореден път свърши огромна част от работата) и минем през изключително непрофесионалната реч на рефера Robert Byrd преди срещата (който се караше на McGregor като на ученичка, знаейки че McGregor знае правилата), а след това обърнем внимание на двамата съдий, които дадоха 2-ри и 3-ти рунд на Mayweather (въпреки че McGregor диктуваше темпото, а Maywaether едва хвърляше удар) и накрая да завършим с медийните типове, които не престанаха да описват тази битка като фарс и позор за бокса в продължение на месеци. В крайна сметка ни става ясно, че твърде много хора в „Сладката наука“ все още гледат с презрение към света на смесените бойни изкуства.

4. Никога не се съмнявайте в Conor

Искаме да кажем, колко пъти McGregor трябва да заяви нещо, което всеки отначало казва, че е скандално, преди да започнем да вярваме в него? Той каза, че ще се изкачи до трона в категория перо и го направи, въпреки че всички се съмняваха и го обвиняваха, че говори празни приказки. След това той заяви, че ще се качи в лека категория, за да вземе и тази корона и го направи, нокаутира Alvarez в рамките на два рунда, за да стане единственият шампион в две дивизии едновременно. След това той пожела битка с Maywaether и я направи. И когато почти всички, включително и ние, смятахме, че битката ще бъде едностранна доминация от страна на Maywaether, ирландецът излезе на ринга и нанесе повече удари на Floyd, отколкото повечето от предишните му съперници успяха да нанесат. На този етап, ако McGregor заяви, че иска да колонизира Марс, трябва да инвестирате парите си в ракетно гориво.

5. … но той принадлежи към света на смесените бойни изкуства

McGregor се доказа. Той е един от най-великите атлети на нашето поколение, точка. Но дори и след доброто представяне срещу Mayweather, шампионът на UFC в лека категория принадлежи на Октагона, не на ринга. McGregor е в разцвета на силите си като боец в смесените бойни изкуства и всеки боксов отнема от времето му, което той трябва да отделя за истинското си призвание. И наистина ли има толкова много повече пари в бокса, отколкото в ММА занапред? Парите, които ще получи от срещата с Mayweather наистина са много, но това няма да се повтори, ако Floyd не е там. Не можете да достигнете такива висини от финансова гледна точка, ако той не е там. Боксова среща с Paulie Malignaggi няма да донесе повече пари на McGregor, отколкото такава с Nate Diaz. Битките между McGregor и Diaz бяха най-високоплатените в историята на спорта, а това беше преди ирландеца да добие допълнителна популярност през това лято. Conor може да задържи идеята за втори боксов мач в ръкава си като опция надолу по пътя, но той вече има потенциала да получи всичко, което би могъл да иска от UFC (може би?).
Инфо „MMA BULGARIA“
Tags: , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment