сряда, юли 17, 2024

Николай Чавдаров донесе втората победа за България в петия ден на световното първенство по бокс за младежи в София. В среща от втория кръг на кат. до 75 кг той победи по категоричен начин французина Езе-Един Бен Насер и се класира за 1/8-финалите на надпреварата. И за двамата боксьори двубоят бе дебютен на ринга в „Арена Армеец”, тъй като почиваха в първия кръг. 20140418.lykrbivllu

Въпреки че започна по-плахо мача и загуби първия рунд с 1:2 съдийски гласа, състезателят на „Тайсън” (Благоевград) бе неудържим в следващите два, като в третия дори прати съперника си в нокаут. 

„Тежък мач беше, но имам още сили. Вървя напред и до където стигна. Целта са квотите”, заяви след срещата си Чавдаров, чийто следващ съперник ще е Мохамед Мабруки от Тунис.

Така равнометката за българите от днешния ден са 2 победи – на Чавдаров и Благовестов (56), и две загуби – на Кристиян Дойчев (64) и на Михаела Николова (75).

Утре на ринга ще се качат отново четирима българи. Дебют на първенството ще направят Орлин Йорданов (49),  Илиян Марков (60) и Благой Найденов (81), а Роберт Чамасанян ще изиграе втория си мач в кат. до 69 кг.

Tags: , , , , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment