петък, април 19, 2024

Българи покориха световния връх в Тайланд. Ръководството на врачанския клуб Арис отчете представянето на своите състезатели в шампионата на планетата в Патая. Възпитаниците на Ангел Иванов – Асен Асенов и Явор Любомиров се завърнаха съответно със златен и бронзов медал.

2003_1226_9ws67„Състезанието бе най-важното ни за 2014 г. Положихме доста усилия, за да покажем на хиляди километри от България на какво сме способни“, обясни Ангел Иванов. Неговите възпитаници се включиха при аматьорите.
Явор Любомиров мери сили при юношите старша възраст в категория 71 кг. На старта той почива, а на полуфинала срещна испанец, от когото загуби с 2:3 съдийски гласа.
След отпадането си през миналата година на четвъртфинал, Асен Асенов започва битките, амбициран за медал. На старта той почива, а след това побеждава представител на Хонгконг. На полуфинала Асенов се справя с опитен бразилец, а в последната среща при 60-килограмовите мъже бие с 3:2 съдийски гласа съперника си от Индонезия.
В Патая българите печелят 6 златни, 3 сребърни и два бронзови медала, което ги нарежда първи в отборното подреждане и те си тръгват с купата от шампионата.

Tags: , , ,

0 Comments

Leave a Comment