събота, април 13, 2024

kobrata-9-300x193Вече се чудим дали това е първоаприлска шега. Момчетата от „Зауерланд“ твърдят, че са намерили нов противник на Кубрат Пулев, след като вчера твърдяха, че такъв вече има в лицето на отказалия се Илайджа Маккол.

Уж всичко беше договорено за двубой с янкито на 5 април в Рощок, но в крайна сметка синът на световния шампион Оливър Маккол заяви, че няма да „се бие за жълти стотинки“. 26-годишният анонимник добави, че от „Зауерланд“ се опитват да го изнудят да приеме мача, обявявайки го за факт.

Маккол няма да дойде до Германия за Кобрата, а сега в профила си в „Туитър“ Кале Зауерланд сподели какви са причините за това и какво е бъдещето за Пулев.

„След като се договори да се бие и бяха подписани документите, Маккол изгледа видео от мачове на Пулев и се отказа“, сподели в социалната мрежа промоутърът.

Той добави, че вече е намерен нов противник за Пулев, който ще бъде съобщен съвсем скоро. Кобрата ще има едва няколко дни за подготовка, но вече е свикнал с това, предвид „блестящите“ организационни качества на немския клуб.

Кубрат Пулев има уреден мач с най-силния руснак в професионалния бокс Александър Поветкин. Това стана ясно от интервю на руснака. „Следващият ми съперник е българинът Кубрат Пулев“, разкри 34-годишният богатир пред ИТАР-ТАСС, цитиран от сайта fightnews.ru.

Мнозина се усъмниха, че става въпрос за първоаприлска шега, тъй като около час след публикуването на новината изданието свали материала си. „Мачът е уговорен. Пулев е невероятен боксьор, висок, с бързи удари. Няма да ми е лесно, но в крайна сметка думата имат моите промоутъри“, добави Поветкин, който има само една загуба на професионалния ринг от 27 мача. Тя дойде от супершампиона Владимир Кличко през октомври миналата година след невероятно зрелище в Москва.

Двубоят между Поветкин и Пулев вероятно ще бъде през май. Иначе за тази събота настъпи пълен хаос около двубоя на Пулев. Първоначално българинът трябваше да се бие срещу Илайджа Маккол. След като изгледа няколко видеа на Кобрата обаче, американецът подви опашка и отказа мача. Освен това той изрева и срещу малкото пари, които ще вземе.

„Няма да се случи, не е истина. Те се опитаха да ме притиснат и да се бия само за 10 хиляди долара с претендент номер 1. Те се опитаха да ме използват“, обяви Маккол. „Аз не съм човекът. Сега кариерата ми е в деликатно положение заради няколко загуби. Но аз си взех поука, научих си големия урок“, допълни Илайджа.

До снощи все още Пулев нямаше определен съперник, въпреки че на официалния профил на „Зауерланд“ в Туитър пишеше, че скоро такъв ще бъде намерен.

Tags: , , ,

0 Comments

Leave a Comment