четвъртък, април 25, 2024

Три шампионски колана се разиграха на популярната верига за ММА, кикбокс и бокс – Максфайт (+ ВИДЕО пълен запис)

Шампион в ММА категория до 77кг, стана Росен Димитров-„Близнака”.
Шампиона в ММА тежка категория, Атанас Джамбазов направи успешна защита на титлата си.
Новият шампион в кикбокс К-1, категория до 82.5кг е Александър Петров.

Росен Димитров излезе за битка срещу шампиона по бразилско жиу жицу Тодор Желязков, който разчиташе на бурна подкрепа от бургаски фенове.
Домакинската подкрепа се реализира и в доминации в първите минути на рунда. Заканите в интернет пространството не бяха напразни, феновете на двамата бойци искаха победа за любимците си. Желязков започна със сериозен натиск и боксови серии от прави и крошета. Димитров се опита да намали темпото с удари от дистанция, но експлозивността на бургаския боец даде резултат и с ъперкът изпрати трикратният световен шампион по бойно самбо на земята. В предаването на живо се чуваха феновете на Тодор, които бяха сигурни, че започва лесната част от боя и бургаският боец е в свои води при боя в партер. Точно там Росен направи обрата, показа как Самбо уменията работят в негова полза. След подновяването на боя в стойка, госта от София направи ново събаряне и методично започна да пласира тежки удари на земята. Тодор стана прав , но тук се сбъднаха думите на брата близнак – Румен Димитров даде подробно интервю за „Спортни събития” , като каза ,че след бурното начало „на ринга ще остане само един, който ще доминира”.
Росен Димитров победи с отказване Тодор Желязков в края на първи рунд , в двубой с обрати и много емоции.

В следващият двубой световният шампиона на WAKO pro Александър Петров излезе срещу световният шампион по кикбокс и муай тай Йордан Янков „Руския”. Визитките на двамата предполагаха мега двубой , който се състоя в 5 рунда по 3 минути. И двамата не спираха да пласират юмручни удари и ритници. Двубоят беше открит и нямаше дебнене, всеки беше разучил играта на противника си и ударите валяха непрекъснато. По-високият ръст на Александър му позволяваше да нанася удари от по-голяма дистанция и логично той спечели мача с единодушно съдийски решение, след като реализира повече удари от Янков, който търсеше скъсяване на дистанцията и тежки лоу-кикове. Феновете дошли от Варна не спираха да го подкрепят Петров.
Новият носител на шампионският пояс на Масфайт във формат К-1 и категория до 82.5кг е Александър Петров

В последната среща от вечерта, ММА шампиона в тежка категория на Максфайт, Атанас Джамбазов победи украинският шампион Юрий Гурбенко. Противно на всичките си предишни срещи Джамбазов не започна с тежки удари, явно респектиран от уменията на украинеца. Гурбенко се чувстваше добре в кикбоксовата игра и на пръв поглед имаше леко преимущество. След клинч, съдията ги раздели поради неактивност на двамата бойци. В при подновяването на боя, Атанас не рискува и пренесе боя на земя . Където нямаше проблем задуши госта от Украйна .

В останалите мачове:
Сабри Атай победи в кикбоксова среща със съдийско решение.

ММА: Недко Николов победи Роберто Стефановски
в началото на първи рунд с ТКО.

ММА: Мариян Димитров победи Артьом Андриевски(Украйна) в първи рунд .

ММА: Калоян Колев победи Алексей Росчупкин (Украйна) в първи рунд .

Кикбокс: Димитър Пенчев победи сръбският си опонент в кикбоксов мач.

В стремежа си да дадем повече и по-бързо инфо за феновете- Извинете ни, ако сме пропуснали някоя от срещите!!!

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment