неделя, юни 16, 2024

Световният шампион на WBC, WBA, IBF и IBO в средна категория казахстанеца Генадий Головкин (37-0, 33 KO) иска да нокаутира бъдещия си съперник мексиканската суперзвезда Саул “ Канело “ Алварес (49-1-1, 34 KO), за да върне уважението в бокса.

Супердвубоя между Головкин и Канело ще се проведе на 16 септември в “ T- Mobile Arena “ в Лас Вегас, Невада и ще може да бъде гледан на живо в сайта.

“ Имам сериозен опит в средна категория, докато Канело току- що се присъедини към нея. В последнитя си няколко двубоя той изглеждаше добре, но сега това е напълно различна история. Аз съм истински шампион в средна категория. Аз не съм дребен като някой от неговите предишни съперници. В последната си битка с Чавес младши – Канело изглеждаше добре, защото Чавес беше загубил толкова много битки. Това ще бъде истински шампионски двубой, „ каза Головкин пред ESPN Deportes.

“ Искам да покажа едно голямо драматично шоу. Искам нокаут. Искам истинска битка. Искам да го победя, защото той и Golden Boy говореха твърде много. Той не искаше да се бие през последните две, три години. Това е много лошо за спорта и за бокса като цяло. Искам да го победя. Това е много голяма битка, и ако спечеля, тогава ще бъда много щастлив, защото ще върна уважение в бокса. „

Информация от „Боен Клуб Шумен“

Tags: , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment