петък, март 29, 2024

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА „МИЗИЯ-80“: БОКСЪТ Е СПОРТ, А НЕ ШКОЛА ЗА ХУЛИГАНИ

Тази седмица на среща с журналисти в пресклуба на БТА в Плевен народният представител от ГЕРБ Владислав Николов съобщи за редовни случаи на побоища пред плевенска дискотека, в които са участвали членове на клуба по бокс в Плевен, в който тренира и световният шампион Детелин Далаклиев.

„Тези нападатели са едни момчета от един боксьорски клуб в Плевен и имам чувството, че те използват, когато хората се веселят в петък и събота, да тренират върху тях през нощта“, каза Николов.

„Да не съм някаква мутра от контингента, който създадоха същите тези хора, които сега говорят срещу мен. Този човек ще бъде съден от мен, защото не може да ми замесва името в такива неща“, заяви в отговор световният шампион по бокс Детелин Далаклиев.

Президентът на боксов клуб „Мизия 80″ Александър Владимиров изрази своето становище по случая:

„Искам да се разгранича категорично от действията на някои младежи, които дори не познавам. И да кажа „боксът е спорт, а не школа за хулигани“. Не искам да се споменава клубът ми „Мизия 80″ и да бъде замесван в нощни свади.

Залата работи през деня, а не през нощта. Клубът е за боксьори, не е школа на Бин Ладен за обучение на терористи. Не намесвайте спорта с хулигани, бандити, престъпници. Той изгражда дисциплина и ред. „Мизия 80″ създава световни, европейски и републикански шампиони.

Разграничавам се категорично от деянието на тези младежи незнайни. А до политиците – не мърсете спорта, не правете дивиденти от него, а му помагайте. Всеки гражданин в тази държава, не зависимо дали е спортист или друг …. е длъжен да спазва закона, и да отговаря лично за деянието си/ до 18 години – родителите, а над 18 год.- лично/.

А що се отнася до Дидо /Детелин Далаклиев/ той е идол в съвременния бокс и кумир за децата, и пример за тях. На състезание има опашки от деца, които искат да го пипнат, да се докоснат до него, да вземат автограф.изтеглен файл

Прославил е държавата и градът ни на шир и длъж, велики държави като САЩ, Германия, Русия, Япония и други са стояли мирно на българския химн, благодарение на него. Съвестен гражданин за подражание.

P.S. Боксов клуб „Мизия 80″ взима активно участие в масовия спорт, участва активно в училищата и детските градини по Европейски проекти.

Мотото ни е „Вън децата от компютърните зали, дискотеките, далеч от дрогата с по-активна спортна дейност.“

Спортът е здраве и дълголетие“.

Tags: , , , ,

0 Comments

Leave a Comment