петък, април 19, 2024

Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 КО), който не се е качвал на ринга от ноември 2016 г., когато поднесе една от най- големите сензации в историята на световния бокс, побеждавайки по точки легендата Владимир Кличко, за да завоюва световните тилите на WBA ( супер ), WBO, IBF и IBO, е свободен да възобнови своята кариерата: Британската Антидопингова Агенция ( UKAD ) даде на боксьора зелена светлина след днешното изслушване по неговия случай.
През лятото на 2016 г. Тайсън Фюри и братовчед му Хюи бяха обвинени от UKADA, че през февруари 2015 г. са дали положителни допинг – проби за наличието на забраненото вещество нандролон.
Вчера, Тайсън игнорира насроченето изслушавене на UKAD по неговия случай, но днес стана ясно, че скандалния боксьор заедно с по-малкия си братовчед Хюи са сключили сделка с агенцията, като са се съгласили на двегодишно наказание със задна дата, което изтича днес.
Сега 29-годишният Тайсън Фюри може да подаде документи пред Британския Съвет за контрол на бокса, за да си върне боксовия лиценз.

0 Comments

Leave a Comment