петък, април 26, 2024

Aiba_logoПрезидентът на Международната боксова асоциация (АИБА) д-р Чинг-Куо Ву ще даде днес официална пресконференция в София. Тя ще се състои в една от конферентните зали на „Арена Армеец” от 16:00 ч.

Д-р Ву е в България във връзка със световното първенство по бокс за младежи и олимпийска квалификация за Игрите в Нанджинг (Кит).

Преди срещата си с медиите той ще бъде приет от премиера на България Пламен Орешарски в 14 ч. в Министерски съвет. На срещата ще присъстват и президентът на Европейската боксова конфедерация Франко Фалчинели, изпълнителният директор на АИБА Хо Ким, президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, председателят на БОК Стефка Костадинова и председателят на Организационния комитет на световното първенство Емилия Груева.

По-късно вечерта Чинг-Куо Ву ще открие световното първенство, а официалната церемония ще се състои преди вечерния сеанс – от 18:00 ч.

„Щастлив съм да сме отново заедно в София. Благодаря на г-н Инински за положените усилия по организирането на това първенство – заяви д-р Ву по време на тегления вчера жребий за шампионата. – АИБА е една от най-мощните федерации в олимпийското движение и с това състезание доказваме, че ние постоянно се променяме и развиваме. Боксьорите, които ще видим в София, са бъдещето на нашия спорт”, допълни президентът на АИБА.

Източник FightNews.bg

Tags: , , ,

0 Comments

Leave a Comment