петък, март 29, 2024

bagata-flagБлагой Иванов – Багата донесе нова голяма победа за България в смесените бойни изкуства. В истинско клане от предварителните мачове на гала вечерта Белатор 111 българският боец надигра напълно заслужено със съдийско решение американеца Рич Хейл.

Завърналият се след кошмарния инцидент с наръгване българин записа 10-а победа в 10 мача досега в кариерата си. Феновете се чудеха защо срещата на Багата не е част от главната файт карта и се оказаха напълно прави. Двамата бойци напълно оправдаха очакванията с истинска битка.

Големият си пробив Багата направи във втория рунд, когато стовари един куп удари върху Хейл и бе цяло чудо, че боецът с прякор Рядка порода изобщо успя да продължи и мачът не бе прекратен.

В края Иванов бе изморен, имаше страхотни рани под двете си очи, а Хейл бе с травма в ухото. Съдийската оценка обаче бе в полза на нашето момче – 29-28, 29-28, 29-28.

Белатор 111 се провежда в казино „Уинстар“ в Такървил, Оклахома (САЩ). Това бе първият мач на Бaгата на ММА ринга за тази година. Българинът се пуска в битката за световната титла в тежка категория на веригата „Белатор“, която е негов промоутър, а това бе 1/4-финална среща. 

В следващата фаза Иванов най-вероятно ще излезе срещу Александър Волков, който отнесе с технически нокаут Марк Холата в първа среща от официалната файт карта.

Tags: , , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment