четвъртък, март 28, 2024

Владимир Кличко говори пред „Съветски спорт“ за мача с Пулев и за репликите между двамата на първата пресконференция, цитиран от Sportal.bg.

– Владимир, на пресконференцията Пулев изнесе монолог на тема допинг.

 – Да, наистина се развихри. Не го очаквах от него.

– Какво мислите за разговора по темата?

 – Сигурен съм, че идеята за това е дошла от тима му Зауерланд, а не от самия него. От този клуб винаги показват неприязън към мен и към брат ми. Така че сега Пулев и клубът се опитват да ме дискредитират колкото могат.

– Т.е. Пулев е инструмент в ръцете на промоутърите си?изтеглен файл (2)

 – Съдейки по това как се опитваше да убеди пресата в своята правота – не е само инструмент. Той иска да играе роля, а това, което видяхме, е т. нар. промиване на мозъци.

– Но вие му се сопнахте и му казахте да си стои вкъщи, ако не иска да се бие. Явно се вързахте на всичко това.

 – Ако трябва да съм честен – да. И го питах: „Да не си търсиш извинение да излезеш срещу мен? На лошия танцьор какво му пречи?“ Но ако на 6 септември не посмее да излезе на ринга, ще си намеря друг съперник.

– Имате ли такъв вариант?

 – Разбира се! Помните ли историята с Дейвид Хей, който се отказа и трябваше да спасим мача на стадиона на Шалке. Трябва да стоя активен, на 38 съм, искам да се бия редовно. Но се надявам на 6 септември да не търсим заместник.

– За последните съперници говореха, че са като боксови чували.

 – Но Пулев не е слаб. Вижте аматьорската му кариера, 20-те му мача на профи ринга. Той няма загуба, бил е сериозни съперници като Александър Димитренко, Александър Устинов и Тони Томпсън. Той има качества на истински боец.

– Той е побеждавал Димитренко, Орлов, знае как да се бие с по-едри боксьори от него.

 – А аз знам как да побеждавам по-ниски. Но той действително знае как да се бие с високи боксьори, използва скоростта и теглото си, а и не е с най-удобния за мен ръст.

 – Ще искате ли съвет от бившия си съперник и спаринг партньор Тони Томпсън, който падна от Пулев?

 – Не сме се виждали с него. Но имам достатъчно съветници, които ме подготвят за битките от години.

Tags:

0 Comments

Leave a Comment