събота, април 20, 2024

Точно преди 10 години в Лас Вегас се случи нещо, което има повече стойност към момента, отколкото тогава. В 5-ия рунд Ламон Брюстър приключи с технически нокаут Владимир Кличко, а днес на това се гледа с почуда и шок.

По-младият брат Кличко почти не е губил рунд от онази вечер, въпреки многото боксьори, които се опитаха да повторят стореното от Брюстър. Но как тъмнокожият боксьор пое всичко от Владимир – бруталния и точен ляв прав на украинеца и убийствената дясна ръка? На всичкото отгоре дори стигна до нокаут. Брюстър просто спечели мача по старомодния начин – искаше повече победа и психически бе по-коравият мъж на ринга. Нещо, което и Кубрат Пулев ще трябва да направи, ако желае Владимир да не празнува 11-годишнина без поражение.

Брюстър бе решен да спечели титлата в чест на наскоро напусналия го треньор Бил Слейтън. Той блъскаше здраво във фитнеса и си бе написал домашното, гледайки мачовете на Владимир. Според него да победиш Доктор Стийлхамър е лесно, макар че пое убийствен побой от него в първите рундове.

„Изградих си такава издръжливост във фитнеса за мача, тренирах толкова, че няма да ми повярвате“, каза Ламон години след най-известната си победа. „Планът бе да го откарам до крайните рундове. Видяхме от мача с Мърсър, че въпреки победата, можеше да бъде натиснат“, добави той.

Брюстър добави, че е знаел, че психически е далеч преди противника си. „Знаех, че ментално той не бе силна личност. Владимир не може да издържа напрежението. Дори в момента. Отивах за тялото му всеки път и знаех, че всеки удар ще му отнеме по нещо, дори той сам да не го усещаше. Накарах го да удря, когато не иска, накарах го да се спира, когато не иска. Ако оставите Владимир да се бие както той иска, той ще ви пребие. В петия рунд го намерих с ляв прав и той не отвърна. Знаех, че се уморява и, че имам шанс да спечеля. Не трябваше да го оставям да прави традиционния си бой, да не го го оставям да бяга. Трябваше да го извадя от нормалната му игра, където той диктува темпото и удря, когато реши“, разкри той.kobrata-9-300x193

Владимир изненадващо рухна в последните секунди на петия рунд, след като пое достатъчно удари от Брюстър и капитулира. Оттогава украинецът има 19 победи, този април играе с Алекс Лиапай и вероятно ще оформи номер 20.

„Трудно някой ще победи Владимир днес. Защо? Защото е на върха на играта си. Но мисля, че боксьорите могат да използват боя ми с него като помощ по пътя към победата. Боецът трябва да бъде психически силен, да окаже натиск на Кличко. Учуден съм, че никой не ме е питал как да подготви боксьора си за Кличко – никой не използва лявата кука днес“, смята Брюстър.

„Напишете си домашното! Вижте 70-те, 80-те и 90-те – всички велики боксьори имаха страхотна лява кука – Джо Фрейзър, Майк Тайсън, дори Али и аз разбира се. Но старите треньори ги няма вече и никой не учи боксьорите как да пускат този удар. Виталий просто бе роден за лява кука! Той се дърпа назад и всеки човек с 2 или 3 леви куки би го нокаутирал. Наистина. Владимир е подобен. Под напрежение страхотна лява кука и силна психическа подготовка ще ви свършат работа срещу Владимир“.

0 Comments

Leave a Comment