петък, април 26, 2024

Непобедимият до момента в Глори Марат Григориян ще бъде следващото препятствие по пътя към световната титла в лека категория за бургаския кикбоксьор Стоян Копривленски-Снайпера. Супер мачът, който ще противопостави първия срещу третия в ранглистата на най-силната кикбокс верига в света, ще се състои на 31-ви март в Лос Анджелис.

Копривленски разкри ексклузивно за Флагман.бг, че неговите представители все още уточняват някои дребни детайли, преди да подпишат договора, но мачът помежду им вече е официално обявен за един от централните двубои на Глори 52. Бургаският боец уточни, че няма да се изправи срещу Матю Маскуле на галавечерта „Fighting Edition“ в края на месеца, за да може да се подготви пълноценно за битката с Григориян.

„Готов съм за такъв двубой. Това е много голям шанс да покажа българската сила! Ако бия слаби противници, ще залъгвам единствено себе си, че съм много добър. Ако искаш да си най-добрият, трябва да победиш най-добрия. Целта ми е да постигна нещо невиждано досега в България и да стана шампион в категорията. Затова този мач е възможност за мен при победа да се бия с носителя на титлата. Във всеки един мач до момента в Глори съм бил аутсайдер и сега е така. Така че напрежението е върху него, а не върху мен“, каза Флагман.бг Копривленски .

Победителят от срещата в Лос Анджелис ще получи правото да се бие за световната титла срещу шампиона в категорията – тайландеца Ситичай. Най-добрият ни кикбоксьор уточни, че и Григориян, и Ситичай са еднакво силни бойци, макар и да имат различни стилове.

„Може да се каже, че Григориян е на нивото на шампиона в момента, но стиловете им са тотално различни. Важно е тактически как ще се влезе срещу двамата, за да се вземат победи. Силата на Ситичай са ритниците и колената, чувства се добре като се бие назад и контраатакува. Освен това е с обратен гард, което прави силна лявата му страна. Григориян обича да върви напред и притиска съперниците с ръце“, обясни българския Снайпер, който получи прякора заради много бързите си и точно удари.

Припомняме, че спортист номер 2 на Бургас за 2017 г. се изстреля до третата позиция в лека категория на най-популярната кикбокс верига в света след блестящото представяне на Глори 49. Той буквално размаза съперниците си на турнира в Ротердам, а нокаутът му с крак в първата среща бе обявен за най-зрелищния за м. г.

Безспорно обаче Марат Григориян е най-сериозното препятствие на пътя на състезателя на СК „Самурай“ до момента. От 5 изиграни мача в Глори белгиецът е спечелил 4 с нокаут. Той вече записа категорична победа над един от най-добрите родни муай тай бойци – Антон Петров. От общо 52 професионални мача Григориян е загубил само 2.

Бургаският боец ще изкара 2-месечен лагер в Холандия при треньор на Бадр Хари – Майк Пасение, преди да се изправи срещу Григориян в Ел Ей.

0 Comments

Leave a Comment