четвъртък, март 28, 2024

11 съвета от Кличко за перфектна фигура

1. 30-минутните тренировки са напълно достатъчни Интензивността и редовността е по-важна от продължителността. „Имаме малко свободно време и 30 минути на ден са напълно достатъчни“, казва Кличко.

2. Постави си цел Например, да увеличиш мускулната маса или да намалиш теглото си. „Важното е да имате цел, без нея нищо няма да постигнете“, продължава той. По начало Кличко се е боял от бокса. Но стремежът му да постигне други цели с помощта на определен спорт става за него решаващ.

3. Избери си пример за подражание В юношеските си години Кличко имал за свой кумир Арнолд Шварценегер. После започва да го вдъхновява легендата на каратето Брюс Лий. „Това може да е любим човек, не е задължително да е спортист от единоборствата – разяснява украинецът. – Важното е да е пример за подражание.“

4. Бъди дисциплиниран Ако не се получи, все едно, продължавай да тренираш. Гледай на „препятствията“ по време на тренировки, като на онези, които срещаш в ежедневието си. „Ако имате проблеми в работата – длъжни сте да ги решите – продължава Кличко. – В противен случай ще загубите работата си.“

5. Започни деня с 3-минутен ритуал Всекидневно следи за триминутния си фитнес ритуал. Основното за успешната тренировка е ежедневното повторение на едно и също нещо. Три минути! След като си станал от леглото и си измиеш зъбите, остави четката – направи 20 лицеви опори, веднага след това и 20 клякания. Така всеки ден. Постоянно.

6. Получавай удоволствие от тренировките Всяка дисциплина и всякакви натоварвания, които имаш, ако не ги правиш с удоволствие, дълго няма да изкараш. Но удоволствието идва с натоварванията. Когато целта е ясна, тогава бързо се появава и първото усещане на щастие, което ще ти достави, брато, и съответното удоволствие.

7. Спазвай паузи Кличко ги нарича „Празник на тялото“, тоест един ден на спокойствие и безделие. Та нали тялото определено се нуждае от отдих. „Можете да тренирате не с пълна сила, тогава и успехи няма да имате – казва Владимир – Може и прекалено много да тренирате, тогава ще причините само вреда на тялото си.“ Това се отнася и за храната. Кличко препоръчва всеки ден да се спи от 7 до 9 часа и да се изпива по 3-4 литра вода. Освен това не бива да се пропуска закуската. А след спорт задължително трябва да се ядат плодове и да се пие мляко. В деня за почивка може да си направиш „Празник на корема“. Ако нямаш време за закуска – не е проблем. След като се събудиш – изяж две шепи с орехи.

8. Ако тренираш гърба, тренирай и мускулите на корема Онези, които планират преди всичко упражнения за силен гръб, задължително трябва да тренират и мускулите на корема – „антиподът“ на мускулите на гърба. Едностранните натоварвания предизвикват само проблеми.

9. Слушай тялото си Кличко подчертава: „Не е важно дали правите упражнението бавно или бързо. Самият аз винаги ги правя много бързо.“ Важното е да се чувстваш добре и да ги изпълняваш правилно, например лицевите опори.

10. Фиксирай всичките си успехи „Нищо така не мотивира, както първите резултати – казва Кличко. – На лист хартия пишете промените – в теглото, гръдната обиколка и корема. И броя на лицевите опори. „Ако ги правите редовно, след месец ще може да правите доста повече.“

11. Редовно прави снимки на тялото си Поощрявай се с успехите си. „Ако правите редовно тренировки, ще видите бързо резултата – категоричен е украинецът.

0 Comments

Leave a Comment