сряда, април 17, 2024

Българския национален отбор по кикбокс с 10 медала

Уникално по рода си постижение направи националната ни гарнитура по кикбокс при мъжете и жените. За първи път в историята на българския кикбокс националите ни записаха актив от 3 Световни и 3 Вицесветовни титли, както и 4 бронзови отличия. Върховото класиране на състезателите:

Християн Корунчев, К-1, кат.до 75 кг. – Световен шампион

Александър Петров, К-1, кат.до 81 кг. – Световен шампион

Емануил Димитров, пойнт файтинг, кат.до 79 кг. – бронзов медал

Богдан Шумаров, К-1, кат.до 71 кг. – Вицесветовен шампион

Атанас Божилов, лоу кик, кат.до 75 кг. – Вицесветовен шампион

Емануил Димитров – лайт контакт, кат.до 79 кг. – Световен шампион

Кристина Николова, киклайт, кат.до 50 кг. – Вицесветовен шампион

Борислав Радулов, пойнт файтинг, кат.до 57 кг. – бронзов медал

Албена Ситнилска, киклайт, кат.до 60 кг. – бронзов медал

Сидер Иванов, пойнт файтинг, кат.до 84 кг. – бронзов медал

нареди страната ни на 13 място в отборното класиране в конкуренция на 60 държави от цял свят. Челните позиции на представителите ни в едни от най-атрактивните категории и дисциплини на спорта кикбокс са резултат от планираната подготовка, осъществявана от състезателите в спортните клубове по места, личните им треньори, както и националния треньорски състав в лицето на Красимир Колев, Иван Георгиев и Красимир Кирилов. Безспорна заслуга за подема на националния състав е работата на привлечените от БККБМТ чуждестранни селекционери – Миодраг Йотич (Сърбия) за ринговите дисциплини и Джанфранко Рици (Италия) за татами дисциплините. Съществен дял за успешното представяне на състезателите има Министерството на младежта и спорта, в чието лице БККБМТ намира необходимата подкрепа.

Ръководството на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай благодари на състезатели и треньори за положения труд и постигнатите високи резултати!

Българския национален отбор по кикбокс с 10 медала от Световното първенство по кикбокс в УнгарияБългарския национален отбор по кикбокс с 10 медала от Световното първенство по кикбокс в Унгария

Вижте също и :

Фурор на бългаския национален отбот по кикбокс
Националите по кикбокс мачкат на прага на финалите

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment