четвъртък, март 28, 2024

Кале Зауерланд, промоутър на задължителния претендент за световната титла на IBF Кубрат Пулев, който на 28 октомври в Кардиф ще се срещне с шампиона на WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа, заяви, че само възрастта е попречила на Владимир Кличко да нокаутира британеца в техния двубой провел се на 29 април.
Според Зауерланд, Пулев няма да изпусне възможността да довърши Джошуа и Кличко в най-добрите си години е щял да се справи много лесно с шампиона.
“ Не искам да сравнявам предстоящата битка на Кубрат с двубоя Джошуа-Кличко. Беше страхотна вечер на Уембли за бокс и спорта – каза Зауерланд.– Но ако се анализират всички малки детайли, ние ще получил среща между млад шампион и човек, който се приключваше с бокса. Кличко загуби от Тайсън Фюри, той не изглеждаше толкова уверен в двубоя срещу Дженингс. В крайна сметка това беше Кличко, чиито най-добри години в бокса бяха зад гърба му. Но украинецът изпрати Джошуа в нокдаун и трябваше да довърши британеца. Мисля, че всеки от експертите ще се съгласи с това. Но Джошуа се върна страхотно в мача, след което спечели битката. Ще успее ли да се измъкне от такава ситуация в срещата с Пулев? Не мисля, че Кубрат ще пропусне такъв шанс. Кличко не довърши Джошуа, въпреки че трябваше да го направи. Но нека не забравяме, че украинеца беше на 40. Все пак не искам да омаловажавам този двубой, защото той наистина наподобяваше на филм за Роки Балбоа. Но сега това не е филм за Роки. Сега е времето на Кубрат Пулев – български боксьор от улиците на София. Той е готов за тежка битка.

0 Comments

Leave a Comment