петък, април 19, 2024

Световният шампион по бокс в супертежка категория Антъни Джошуа беше предупреден, че може да бъде от разбит от Кубрат Пулев, когато двамата се качат на ринга следващия месец. 27-годишният британец ще защитава титлите си на WBA, IBF и IBO срещу задължителния претендент на IBF на “Принсипалити стейдиъм“ в Кардиф на 28 октомври.

Непобедената звезда се появи в бойно настроение на пресконференцията в понеделник, заявявайки, на опитния Пулев, че “иска душата му”. Мениджърът на българина Кале Зауерланд обаче го контрира с думите, че Джошуа “още се учи на бокс” и че среща неговия клиент в неподходящото време.

Говорейки за “Скай Спортс”, той заяви: “Погледнете съперниците, които Кубрат е побеждавал: Александър Димитренко, Тони Томпсън, Александър Устинов, все момчета, които бяха на върха на кариерата си, когато се биха с него. Той се е бил с едри момчета преди, побеждавал ги е и има сериозна кариера в аматьорския бокс. Той е започнал да се боксира на 12 годишна възраст.

Антъни Джошуа е голям шампион, но той каза, че все още се учи на бокс. Не бихте искали да се изправите срещу съперник като Кубрат Пулев по това време.”

Джошуа за последно се би през април, когато спечели срещу Владимир Кличко в паметен мач на “Уембли”. Въпреки страхотната победа обаче Зауерланд смята, че британецът ще бъде наказан, ако допусне същите грешки в Кардиф в края на следващия месец.

“Силните страни на Антъни – неговата бързина, мощ, младост и атлетичност. Мисля, че всички ги виждат. Но неговите слабости също са забележими. Той е отворен за удар, Дилиън Уайт показа това добре, както и Владимир Кличко. Изглежда, че все още му липсва опит, това се видя в петия рунд от битката с Кличко, беше съвсем отворен за удари.

Пулев ще работи върху тези неща, ще постави Джошуа в ситуации, в които може би опитът ще бъде решаващ фактор. Едно нещо е сигурно, ако Пулев попадне в ситуацията, в която Кличко се озова, тогава ще има само един победител. “

Tags: , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment