четвъртък, април 25, 2024

Световният шампион от Великобритания Антъни Джошуа се качи на сцената с родния любимец Кубрат Пулев за първата пресконференция на двамата, която да промотира битката им в Кардиф на 28-ми октомври.

Joshua се изказа доста уважително към своя по-опитен опонент от България, но е решен да продължи царуването си на върха в тежка категория.
„Кубрат Пулев има 300 аматьорски битки, има близо 30 професионални срещи и загуби само веднъж и то от шампиона в тежка категория по онова време Владимир Кличко.“, заяви Joshua за Sky Sports.
Той е талантлив, той е на световно ниво. Той беше нокаутиран, но остана активен и оттогава отново има само победи – това е единственото му поражение и сега той се изправя срещу мен.“
„Той иска това, което имам, а аз просто искам душата му, така че нека да видим какво ще се случи на 28-ми октомври.“, добави Джошуа.
Непобеденият 27-годишен боксьор признава, че е научил доста уроци от драматичната си победа над Владимир Кличко, когато се качи на ринга, за да спре бившия крал на тежка категория на „Уембли“ през април.
Но Джошуа настоява, че е готов да влезе в друга брутална битка, ако това е необходимо.
„Определено очаквах реванш с Кличко. Сега, обаче, той се пенсионира и му пожелавам успех. Моето приключение, обаче, продължава и това е следващата спирка, задължителен претендент. Аз не исках да се отказвам от тези колани. Работих много усилено, за да бъда в тази позиция, така че ще сме тук на 28-ми октомври.“
„Искам да изляза в центъра на ринга и да покажа малко финес и умения, но ако трябва да отида на война и да стигна до окопите, нека го направим.“, завърши Джошуа.
Tags: , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment