четвъртък, април 18, 2024

Благой Иванов – Багата и съперникът му Ричард Хейл минаха традиционния кантар преди сблъсъка си утре сутрин от турнира по смесени бойни изкуства Белатор 111.

Надпреварата ще се проведе в казино „Уинстар“ в Такървил, Оклахома (САЩ). Това ще е първият мач на Бaгата на ММА ринга за тази година. Българинът се пуска в битката за световната титла в тежка категория на веригата „Белатор“, която е негов промоутър.

bagata-hale-kantarНа 7 март записалият победи и в 9-те си мача до момента Иванов ще излезе в 1/4-финална битка срещу Рич Хейл, който носи прозвището Рядка порода. На ММА ринга роденият в Аризона американец има 21 успеха, 6 загуби и едно равенство.

На днешния кантар Багата се оказа 115 килограма, докато съперникът му тежи 111. Хейл каза няколко думи и специално за BGsport.bg. Запитан дали е подготвен за сблъсъка с Багата, той отговори: „По-важното е дали той е готов за мен. Аз съм си винаги готов“.

След Нова година Багата замина за Лас Вегас, където започна тренировки. При успех над Рядка порода българинът ще се класира за 1/2-финалите, които ще са на 4 април в Рино, Невада. През 2013 г. Багата записа 2 победи след завръщането си на ринга след инцидента с наръгването от 2012-а.

Необяснимо обаче остана решението на организаторите от Белатор да оставят мача на Багата във втората (неглавна) част от надпреварата. Така сблъсъкът на Хейл и Иванов ще бъде част от турнира но в раздела на подглавни събития, които предшестват основните мачове. В интернет някои от феновете изразиха недоумение защо двубоят на Багата е пренебрегнат за сметка на други срещи поместени в основната файткарта.

Според информацията, началото на под главните двубои ще започне около 7 привечер на 7-ми март в Оклахома, което е около 3 часа българско време рано сутринта на 8-ми март. Багата е последен от двубоите преди главните срещи, като преди него има цели шест битки. В този смисъл трудно можем да направим прогноза, кога нашето момче ще излезе за битката си с Хейл, но това ще стане веднага след Кортес Колман-Даниел Милър.

След срещата на Благой започва и мачът между Марк Холата и Александър Волков. Волков и Багата са считани за фаворити и е твърде вероятно двамата да излязат един срещу друг в следващото издание на елиминационния турнир.

На този етап Иванов няма загуба по правилата на смесените бойни изкуства. Хейл от своя страна е ветеран в тежката категория на Белатор и се ползва с името на един от най-опитните бойци в дивизията.Независимо от факта, че Багата няма да бъде част от главните срещи на Белатор 111, очакванията към него са за една качествена продукция в петък, която да съкрати дистанцията към българина и титлата.

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment