четвъртък, март 28, 2024

Сребро от Световните игри в Полша

Вчера във Вроцлав – Полша се изиграха финалните срещи в дванадесетте категории в стил К-1. В две от тези финални срещи България бе представена от състезателите Богдан Шумаров и Александар Петров. Бойците ни се изявиха в едни от най-атрактивните категории на състезанието – до 71 кг. и до 81 кг., като последователно спечелиха четвъртфинални и полуфинални срещи категорично надигравайки противниците си.
Във финалния ден във Вроцлав Богдан Шумаров в кат.до 71 кг. изигра изключително успорван мач срещу украинеца Виталий Дубина. Удар за удар срещата се решаваше до последната секунда на третия рунд, като малко не достигна на Богдан за победа и той остана със сребро в категорията.
За съжаление контузия не позволи на другия ни представител Александър Петров да излезе във финалния си двубой срещу сърбина Александър Менкович. Менкович бе напълно преодолим за българина съперник, но двата тежки предхождащи финала двубоя, които Александър изигра се отразиха на физическото му състояние. Сърбина, напротив, бе напълно съхранен за финала, тъй като и полуфиналната му среща не се игра и практически спечели златното отличие в кат.до 81 кг. с една победа.

С двата сребърни медала състезателите на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай отбелязаха най-доброто ни класиране на форум под егидата на МОК до момента. Изключителното представяне на нашите спортисти в жестока конкуренция с най-силните бойци в света е постижение от най-висок клас. Класирането за участие в този най-престижен световен форум и представянето ни на почетната стълбичка са забележителен успех не само за тях и за треньора им Красимир Кирилов, но и за всички български спортисти в бойните спортове!!!

Информацията е взета от официалната страница на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

 

Tags: , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment